Bror van der Zijde (r) wint in Igls WK-brons met het Zwitserse team van Rico Peter
NOS Sport

Brons voor bobsleeër Van der Zijde op WK

Bobsleeër Bror van der Zijde heeft aan de wereldkampioenschappen in het Oostenrijkse Igls een bronzen medaille overgehouden. De Nederlander legde met het Zwitserse team van Rico Peter in de viermansbob beslag op de derde plaats.

De wereldtitel ging naar de Let Oskars Melbardis, die de Duitse bob van Francesco Friedrich na vier runs 0,04 seconde achter zich hield.

Voorsprong onvoldoende

Friedrich had de eerste dag als beste afgesloten, maar kon zijn opgebouwde voorsprong zondag in run drie en vier niet vasthouden.

En die voorsprong was groot. De tweede Duitse bob, van Nico Walther, stond als nummer twee na de eerste dag 0,27 seconde achter. De uiteindelijke wereldkampioen Melbardis keek voor de beslissende dag tegen een gat van 0,41 seconde aan. "Ik heb de wereldtitel verloren, geen zilver gewonnen. Ik heb veel fouten gemaakt", zei Friedrich teleurgesteld.

Rico Peter zag zijn opmars op de tweede dag stranden op de derde plaats. Hij had maar 0,22 seconde achterstand op de winnende Letten. Van der Zijde sleet al een paar seizoenen bij de Zwitser. Hij sloot zich na de Winterspelen van Sotsji, waar hij in het team van Edwin van Calker uitkwam, bij Peter aan.

Achterhoede

De Nederlandse viermansbob van Ivo de Bruin eindigde in het achterveld. Na drie runs resteerde de 27ste plaats voor De Bruin, Rudy Mensink, Igor Brink en Dennis Veenker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl