Francesco Totti baalt van zijn passieve rol onder Spalletti
NOS Voetbal

Totti uit selectie gezet, Strootman keert juist terug bij AS Roma

AS Roma-trainer Luciano Spalletti heeft Francesco Totti uit de selectie gezet voor de wedstrijd tegen Palermo. De actie van de coach volgt op een interview van Totti, waarin het clubicoon zijn ongenoegen uitte over een gebrek aan speeltijd.

"Op deze manier heeft het geen zin om door te gaan", klaagde de 39-jarige Totti in gesprek met de RAI. "Het doet pijn om op de bank te zitten. Na alles wat ik voor AS Roma heb betekend, had ik meer respect verwacht."

Italiaanse media melden dat het bestuur van de Romeinse club op korte termijn een vergadering wil beleggen om de situatie van Totti, die bezig is aan zijn 24ste seizoen in dienst van Roma, te bespreken. Het contract van Totti loopt aan het einde van het seizoen af.

Strootman keert terug

Voor Kevin Strootman moet het Serie A-duel juist een heugelijke worden. De middenvelder keert voor het eerst sinds januari 2015 terug in de wedstrijdselectie. Sindsdien stond de Nederlands international aan de kant met een blessure aan zijn linkerknie.

Diezelfde knie hield hem een jaar eerder ook al lange tijd aan de kant. Strootman miste door de in maart 2014 opgelopen kruisbandblessure onder andere het WK in Brazilië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl