NOS Nieuws

Zes doden bij schietpartijen in Michigan, verdachte aangehouden

De dader schoot voorbijgangers neer vanuit zijn auto

In de Amerikaanse staat Michigan zijn bij verschillende schietpartijen in de stad Kalamazoo zeven doden en een aantal gewonden gevallen. Volgens de politie heeft de dader willekeurige voorbijgangers neergeschoten vanuit zijn auto. Hij sloeg op zeker drie plaatsen toe.

Er is een verdachte aangehouden na een tip van een vrouw. Het is een 45-jarige man uit Kalamazoo.

Twee mensen zijn doodgeschoten bij een autodealer in de stad. Het zou gaan om een vader en zoon die auto's aan het bekijken waren. Kort daarna werden bij een restaurant elders in de plaats vier mensen doodgeschoten in twee auto's op een parkeerplaats. Onder hen is een oudere vrouw. Een meisje van 14 raakte zwaargewond. Aanvankelijk werd gemeld dat ook zij was bezweken, maar dat bleek niet te kloppen.

Bij een schietpartij enkele uren eerder op de avond werd een vrouw neergeschoten. Ze werd meerdere keren geraakt; zij verkeert in kritieke toestand. Bij haar in de auto zaten drie kinderen, die zijn niet geraakt.

Klopjacht

De verdachte is aangehouden na een grote klopjacht van de politie. In zijn auto is ten minste één wapen aangetroffen en meer bewijs dat hij de dader is. Hij verzette zich niet bij zijn arrestatie. De man wordt verhoord en heeft volgens de politie alleen geopereerd.

Ook enkele getuigen worden gehoord door de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl