Concentratie bij NEC-doelman Brad Jones

Doelman Jones redt punt voor NEC in Heerenveen

sc Heerenveen heeft thuis niet kunnen winnen van NEC. De wedstrijd in Friesland eindigde in een 1-1 gelijkspel.

NEC plooide zich voor rust vrijwillig terug en de thuisploeg mocht het spel maken. Heerenveen was veelal via aankoop Arber Zeneli gevaarlijk en kwam na een half uur verdiend op 1-0 door Henk Veerman, die de bal fortuinlijk voor de voeten kreeg. Vlak voor rust schoot de Volendammer in kansrijke positie wild over.

Van redder tot pechvogel

De Nijmegenaren tapten na rust uit een ander vaatje en roken al snel aan de 1-1. Een inzet van Navarone Foor werd op de lijn gekeerd door Jerry St.Juste. Halverwege de tweede helft, toen het NEC-offensief geluwd was, werd het toch gelijk. Invaller Joey Sleegers schoot na een counter raak via het been van St.Juste.

Heerenveen joeg in de slotfase op de winst, maar Brad Jones werkte niet mee. De NEC-doelman reageerde attent op inzetten van Joost van Aken en invaller Mitchell te Vrede.

Fluisteractie

De Australische sluitpost werd vlak voor tijd zelfs de held van de gasten door een strafschop van Te Vrede, die kort voor zijn aanloop iets kreeg toegefluisterd door ploeggenoot Younes Namli, uit zijn doel te houden. De Amstelvener was zelf gevloerd door Rens van Eijden, die voor de overtreding zijn tweede gele kaart kreeg.

"Ik heb hem net gezegd dat-ie dat niet moet doen", keek Te Vrede terug op de fluisteractie van Namli. "Daarmee haalt hij mij uit mijn concentratie. Maar ja, als ik hem goed inschiet en ik scoor, heb je het er niet over. En nu mis ik hem. Balen. Maar ik ga hem niet de schuld geven."