Davy Pröpper viert zijn doelpunt tegen Heracles

PSV wint eenvoudig van Heracles

Vier dagen voor het duel met Atlético Madrid in de Champions League heeft PSV een goede generale afgewerkt. De koploper boekte thuis een 2-0 zege op Heracles Almelo, dat door AZ van de derde plaats werd verdrongen.

Op 19 september was Heracles in Almelo met 2-1 verantwoordelijk voor de enige nederlaag van PSV, maar in Eindhoven zat een nieuwe verrassing er geen moment in. PSV schoot uit de startblokken en na ruim twee minuten rondde Davy Pröpper een door Luuk de Jong en Jetro Willems opgezette aanval beheerst af met de 1-0.

Pereiro benut penalty

De thuisclub domineerde daarna, maar de kansen werden niet benut, totdat de bal op slag van rust na een overtreding van Wout Weghorst op Jeffrey Bruma op de stip belandde. Strafschoppen zijn dit seizoen bij PSV geen garantie op succes, maar ditmaal mocht Gastón Pereiro het proberen en de Uruguayaan maakte geen fout.

Gastón Pereiro stuurt Bram Castro de verkeerde kant op
    Wout Weghorst baalt na de wedstrijd tegen PSV

Voordat Pereiro werd vervangen door Luciano Narsingh, die hij uit de basis had gehouden, was hij nog dicht bij zijn tweede treffer. Zijn kopbal werd op fraaie wijze gestopt door Bram Castro. De doelman toonde later weer zijn klasse bij een inzet van Narsingh, na een mooie combinatie met Jürgen Locadia en Marco van Ginkel.

Het waren de schaarse hoogtepunten van de tweede helft, waarin PSV zonder veel energie te verspillen stand hield. Heracles kon zich niet oprichten, zodat de 0-1 van 1 november 1964 (benutte penalty Gerrit Plesman) in de boeken blijft als laatste Almelose competitiezege in Eindhoven. Sindsdien won PSV dertien keer op rij.