Fanchini wint afdaling, Vonn pakt wereldbeker

Vonn wint wereldbeker afdaling

Nadia Fanchini is bij WB-wedstrijden in La Thuile winnares geworden van de afdaling op zaterdag. De Italiaanse was voor eigen publiek Lindsey Vonn 0,14 te snel af. Haar landgenote Daniela Merighetti werd derde.

Fanchini boekte pas haar tweede WB-zege. In 2008 won de de 29-jarige Italiaanse de Super G in Lake Louise.

Record Vonn

Vonn verzekerde zich wel van winst van de wereldbeker op het onderdeel afdaling. Door haar tweede plaats is ze onbereikbaar voor de concurrentie. Het is voor de Amerikaanse de twintigse keer dat ze een wereldbeker wint en daarmee nam ze het record over van Ingemar Stenmark, die negentien kristallen bollen veroverde.

Daarnaast nam Vonn ook de leiding in het klassement om de wereldbeker algemeen. Ze passeerde de Zwitserse Lara Gut. De winnares van de afdaling van vrijdag eindigde als elfde.

Vrouw met de hamer

Vonn haalde vrijdag op de afdaling de finish niet omdat een ski uitvloog. Uit woede bewerkte ze haar ski's na de race zelfs met een hamer.