Jens van Son (l) en Ferry de Regt vieren een overwinning van Fortuna Sittard
NOS Voetbal

Fortuna zoekt met clubcoryfeeën naar oplossing

Directeur Joppe Sangen van Fortuna Sittard heeft dringend geld nodig om zijn club te redden. De club probeert nu met clubcoryfeeën naar oplossingen om uit de neerwaartse spiraal te raken. "We proberen nu een reddingsplan met externe investeerders op te zetten. Met Kevin Hofland hebben we vanmiddag gesproken, hij wil er alles aan doen om zijn club te redden. Met Mark van Bommel en Van Marwijk hebben we nog niet gesproken, er zijn wel contacten gelegd."

Het bedrag waarmee Fortuna (tijdelijk) gered zou zijn, wil niet Sangen niet noemen. "Dat wordt dan helemaal uit z'n verband getrokken", zegt hij. "Het is wel meer dan 500.000 euro", zegt Sangen desgevraagd tegen de NOS.

Deze week kreeg Fortuna een boete van 25.000 euro van de KNVB. De accountant wilde geen goedkeuring geven aan de jaarstukken vanwege de financiële onzekerheid.

"Iedereen moet nu meewerken met het plan, het is een soort domino-effect", vertelt Sangen. "Zelfs als zeven van de tien investeerders 'ja' zeggen, zijn we er niet. Dan kunnen we over drie maanden opnieuw beginnen en stort het hele kaartenhuis ineen."

Sangen beseft dat een geldschieter niet de oplossing is voor de problemen van Fortuna. "Veel clubs leunen op vermogende mensen, dat is niet goed. Je kunt op die manier geen continuïteit bieden. "

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl