Jorien ter Mors tijdens de NK shorttrack in Amsterdam, begin januari
NOS Schaatsen

Ter Mors ontbreekt bij WK shorttrack

Jorien ter Mors ontbreekt bij de WK shorttrack, die van 11 tot en met 13 maart in Seoul worden gehouden.

Ter Mors had zich individueel niet voor de WK geplaatst, kreeg geen aanwijsplek toegewezen en heeft bedankt voor een plek in de aflossingsploeg. De 26-jarige schaatsster geeft de voorkeur aan de wereldbekerfinale op de langebaan, die hetzelfde weekeinde in Heerenveen plaatsvindt.

De selectiecommissie van schaatsbond KNSB wees de individuele startplekken voor de WK shorttrack toe aan Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof. Lara van Ruijven en Rianne de Vries maken deel uit van de aflossingsploeg.

Ter Mors baalt

Ter Mors baalt ervan dat ze niet is opgenomen in de ploeg voor de individuele afstanden. "Ik had gehoopt op een aanwijsplek, want ik had heel graag drie WK's gereden'', aldus Ter Mors. "Ik vind het heel jammer dat ik die kans niet krijg, maar ik heb niets te zeggen over de regels."

Volgens bondscoach Jeroen Otter is het ontbreken van Ter Mors "een gemis", maar is er tegelijk niet veel aan te doen. "We hebben de selectiecriteria in de zomer opgemaakt. Twee andere dames hebben daaraan voldaan, Jorien niet. We kunnen niet onderweg de regels aanpassen. Daardoor ontbreekt nu de Nederlands kampioen op de WK shorttrack."

"Het is een luxeprobleem. Er zijn meerdere dames die aan de eisen hebben voldaan en daarom is er minder ruimte om iemand aan te wijzen. We hebben het wedstrijdschema van Jorien zelfs nog omgegooid zodat ze aan de EK in Sotsji kon meedoen en zich daar kon plaatsen." Maar een valpartij in de superfinale in Rusland gooide roet in het eten.

Bij de mannen zijn Freek van der Wart, Dennis Visser en Itzhak de Laat geselecteerd. Mark Prinsen en Adwin Snellink gaan mee voor de aflossing. Regerend wereldkampioen Sjinkie Knegt ontbreekt; hij moet rust houden na zijn zware val in Dordrecht van vorige week. Daan Breeuwsma is er niet bij na een operatie aan zijn knie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl