Ricardo van Rhijn op de bank tijdens het duel met FC Groningen
NOS Voetbal

Van Rhijn aast op speeltijd én een transfer

Het zijn moeilijke tijden voor Ricardo van Rhijn. De rechtsback belandde begin dit seizoen op de reservebank, omdat Frank de Boer de voorkeur gaf aan Kenny Tete. Maar nu Tete geblesseerd is en ook Jaïro Riedewald en Mike van der Hoorn ontbreken, is Van Rhijn nog altijd niet zeker van een basisplaats.

"Op sommige momenten is het lastig. Het is een situatie die al wat langer duurt. Ik kan niet ontkennen dat ik nog af en toe lastige momenten heb. Je moet ervoor zorgen dat je goed blijft trainen en fit blijft, want je kan er zomaar ineens moeten staan."

In de winterstop leek Van Rhijn te vertrekken bij Ajax, maar om verschillende redenen ging een transfer niet door. Uiteindelijk liet De Boer weten dat Van Rhijn ook niet weg mocht, omdat de trainer dun in de verdedigers zat.

'Als De Boer mij nog nodig heeft, dan ben ik er klaar voor'

Galatasaray en Everton

"In de winterstop waren er wel wat gesprekken. Ik had met Galatasaray gesproken. Dat was natuurlijk heel spannend, maar uiteindelijk is het niet heel dichtbij geweest. Everton had inderdaad ook interesse. Zij hebben besloten om geen back aan te trekken. Misschien komt dat later nog."

En dus blijft de situatie van Van Rhijn tot het einde van het seizoen onzeker. Soms een basisplaats, af en toe invallen of negentig minuten lang toekijken. En dan te bedenken dat hij niet heel lang geleden de talentvolle opvolger was van Gregory van der Wiel en zelfs zijn minuten maakte in het Nederlands elftal.

"Ik ben er elke dag wel mee bezig, dat ik zo ben teruggevallen. De situatie is anders dan een aantal maanden geleden. Je moet de knop omdraaien en voor jezelf keihard gaan trainen. Er zijn altijd nog mensen die het erger hebben dan ik", realiseert Van Rhijn zich.

Het is de bedoeling dat Van Rhijn komende zomer vertrekt bij Ajax. En dat maakt de situatie alleen maar lastiger. Want moet De Boer nu kiezen voor de beste speler of voor de toekomst? Van Rhijn ziet het wel en gaat niet bij de pakken neerzitten. "Als De Boer mij nog nodig heeft, dan ben ik er klaar voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl