Sven van Beek druipt af na de nederlaag tegen PEC Zwolle (3-1)
NOS Voetbal

Van Beek: de kritiek is hard en terecht

De spelers van Feyenoord beseffen maar al te goed dat er zondag gewonnen moet worden van Roda JC. Om 16.45 uur begint het duel in de eigen Kuip en na zeven competitienederlagen op rij snakken de Rotterdammers naar drie punten. De spelers van Feyenoord krijgen veel kritiek. Een van die spelers is verdediger Sven van Beek, die erkent dat hij een vormdip heeft.

"Ik zit zelf in een mindere periode. Maar ik wil keihard gaan trainen om er weer bovenop te komen. Ik weet dat ik alleen maar leer van deze dingen. Ik moet mezelf hier uit zien te vechten en dat geeft mij extra kracht. De kritiek is niet altijd even leuk", geeft hij toe.

"Als je wordt bekritiseerd, dan zal daar een reden voor zijn. En die reden moet je vinden bij jezelf", aldus Van Beek, die niet op zijn fout wilde ingaan bij de tweede goal van PEC Zwolle-aanvaller Lars Veldwijk zondag. "Dat kan ik niet uitleggen." Feyenoord verloor de wedstrijd in Zwolle met 3-1.

"De kritiek is hard en terecht", vervolgt de 21-jarige verdediger. "Ik denk dat we deze week weer goed getraind hebben en dat we elkaar toch wel weer scherp hebben gemaakt. Als je voor Feyenoord speelt, wil je elke wedstrijd winnen. Dat is helaas niet het geval."

Van Beek merkt, net als Bilal Basacikoglu, dat de komst van adviseur Dick Advocaat nu al een positief effect heeft. "Als hij iets ziet wat hem niet aanstaat, dan zal hij het zeggen. Ik heb nog niet met hem gesproken. Ik ben nog niet op hem afgestapt. Hij heeft veel meegemaakt en het is daarom mooi dat zo'n man naar onze club is gekomen."

Dick heeft mij even apart genomen. We hebben mijn spel besproken.

Bilal Basacikoglu

Aanvaller Basacikoglu (20) is het eens met zijn teamgenoot. "Dick Advocaat is iemand met heel veel ervaring. Ik kreeg het via internet mee dat hij kwam. De volgende dag, of twee dagen daarna, stond hij hier. Dick heeft mij even apart genomen. We hebben mijn spel besproken. Zo vindt hij dat ik meer gebruik moet maken van mijn snelheid."

Toen het goed ging met Feyenoord, zat Basacikoglu veel op de bank. Nu het slechter gaat met de club, krijgt de rappe buitenspeler meer speeltijd. "Het is natuurlijk minder dat je uitgerekend in zo'n slechte reeks meer aan spelen toekomt."

Ook Basacikoglu is kritisch op zichzelf. "Ik had tegen PEC Zwolle twee keer moeten scoren. Dat moet echt beter. Ik praat veel met Jean-Paul van Gastel. Maar nu dus ook met Advocaat. Hij geeft mij tips waar ik echt wat aan heb. Ik moet vooral meer gebruikmaken van mijn sterke punten."

Basacikoglu: Advocaat geeft mij tips waar ik wat aan heb

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl