Een parkbeheerder is met een verdovingsgeweer op zoek naar de ontsnapte leeuwen
NOS Nieuws

Ontsnapte leeuwen lopen door buitenwijk Nairobi

Het Keniaanse Wildbeheer is op zoek naar zo'n zes leeuwen die zijn ontsnapt uit het nationale park van Nairobi. Ze lopen waarschijnlijk in de buitenwijk Lang'ata van de stad, die naast het park ligt. Dat meldt de Keniaanse krant Daily Nation.

Het is niet duidelijk hoeveel leeuwen er precies zijn ontsnapt. Er zou ook een leeuwin bij zijn die welpjes heeft geworpen, mogelijk net buiten het park.

Mensen die de leeuwen zien wordt gevraagd een gratis nummer van het wildbeheer te bellen. Er zijn een paar meldingen binnengekomen.

Zelf ben ik ook een paar huisdieren kwijtgeraakt aan loslopend wild.

Correspondent Koert Lindijer woont vlak bij het natuurpark

Correspondent Koert Lindijer woont zelf in de wijk waar de leeuwen nu waarschijnlijk rondlopen: "Het is niet de eerste keer dat er dieren ontsnappen uit het nationale park. Zelf heb ik al een aantal huisdieren verloren aan rondlopend wild. Maar zo veel leeuwen tegelijk komt niet zo vaak voor".

Dat er dieren kunnen ontsnappen uit het nationale park van Nairobi komt volgens Lindijer doordat er lang niet overal hekken zijn. "Bovendien ligt er nergens ter wereld een natuurpark zo dicht bij een stad. De kans dat er dan dieren in bewoond gebied terechtkomen is groot."

Oppassen

Ook is de krimpende ruimte in het natuurpark een oorzaak van uitbrekende leeuwen. "Ze kunnen minder prooidieren vinden en gaan dus op zoek in de omgeving. Mensen moeten dus oppassen dat hun dieren niet worden opgegeten", zegt Koert Lindijer.

In 2012 ontsnapten er ook al zes leeuwen uit het nationale park van Nairobi. Die hadden een aantal geiten opgegeten en werden toen met speren gedood door de bewoners.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl