VNO-NCW-voorman Hans de Boer
NOS Nieuws

VNO-NCW-voorzitter: alleen asiel bij kans op baan

Europese landen moeten vluchtelingen selecteren op basis van hun kansen in de samenleving. Dat zegt VNO-NCW-voorman Hans de Boer in De Telegraaf. Volgens De Boer is een strengere selectie nodig, om de Europese toestroom van vluchtelingen aan te blijven kunnen.

Vluchtelingen moeten worden geselecteerd op basis van een test, zegt De Boer. In die test moet duidelijk worden of iemand een kans maakt in onze westerse samenleving, op de arbeidsmarkt en cultureel.

"De kansrijke mensen laat je komen", zegt hij. De rest moet volgens hem niet worden binnengelaten. Zij moeten worden opgevangen in bijvoorbeeld Turkije en andere landen in de regio. "Uitzonderingen zullen er altijd zijn, maar dat wordt een criterium."

Volgens de VNO-NCW-voorman zijn de aantallen te groot geworden om alle vluchtelingen een plek te kunnen bieden. "Opvang en integratie komen in de verdrukking waardoor we gedwongen zijn om de kansen op deelneming aan de samenleving een rol te laten spelen bij het toekennen van een legale status."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl