NOS Nieuws

Smartphone kan vanaf juni ingebouwde simkaart krijgen

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Vanaf juni mogen smartphonefabrikanten toestellen gaan leveren die met een ingebouwde simkaart werken. Daardoor is het niet meer nodig van simkaart te wisselen als je kiest voor een andere provider.

Daarmee neemt de telefoonindustrie een bron van irritatie weg. Volgens koepelorganisatie GSMA staan veel belangrijke providers en fabrikanten achter het voorstel. Zo steunen onder meer Deutsche Telekom (het moederbedrijf van T-Mobile) Vodafone en de belangrijke smartphonefabrikanten Apple en Samsung het initiatief. De grootste Nederlandse telecomprovider, KPN, komt niet in het rijtje voor.

De e-sim

De zogenoemde ‘e-sim’ is al verkrijgbaar voor tablets en wearables en kan straks bij smartphones op afstand worden worden gekoppeld aan de juiste provider.

Samsung heeft vandaag bekendgemaakt een eerste toestel met de nieuwe sim te gaan leveren: de Gear S2 classic 3G. Apple maakt al langere tijd gebruik van een eigen simkaart in de iPad, die met meerdere providers contact kan leggen.

Of de toptoestellen van beide fabrikanten over de e-sim zullen beschikken is de vraag. Samsung komt zondag met de opvolger van zijn Galaxy S6 en Apple kondigt waarschijnlijk in het najaar de opvolger van de iPhone 6s aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl