Politie in bij het centraal station van Keulen
NOS Nieuws

'Vluchtelingen Keulen seksueel geïntimideerd'

Vrouwelijke vluchtelingen in een opvangkamp in Keulen zeggen dat vrouwen er seksueel worden geïntimideerd door de beveiligers. Gisteren spraken zo'n vijftig vluchtelingenvrouwen daarover met de politie, na afloop van een demonstratie. Een open brief waarin de vrouwen alarm slaan, is door verschillende Duitse media op internet gezet.

Volgens de vrouwen wordt er gefilmd als ze staan te douchen of als ze borstvoeding geven. Ook zeggen ze dat sommige vrouwen met geweld worden gedwongen tot geslachtsgemeenschap.

Te bang

In de brief zeggen de vluchtelingenvrouwen dat ze moeilijk kunnen schatten hoeveel vrouwen het slachtoffer zijn van de praktijken. "Velen van ons zijn te bang om erover te praten", staat er. Volgens de vrouwen bestaat het team van beveiligers uit negen mannen.

De Keulse politie onderzoekt de beschuldigingen. Volgens een woordvoerder is er geen aangifte gedaan. Ook heeft geen van de vrouwen met wie is gesproken zelf iets gezien of meegemaakt.

Nieuwjaarsnacht

In Keulen deden na de jaarwisseling honderden vrouwen aangifte van aanrandingen en verkrachtingen. Van de tientallen verdachten die werden opgepakt, waren de meesten Noord-Afrikanen die minder dan een jaar in Duitsland waren. Volgens de Duitse justitie is nog niet duidelijk of de verdachten asielzoekers of vluchtelingen zijn.

Ook tijdens het carnaval in Keulen deden vrouwen aangifte van zedendelicten. De politie vermoedt dat het aantal aangiftes hoger lag, omdat de aangiftebereidheid is toegenomen na de publiciteit over de massale aanrandingen op Oudejaarsavond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl