Makro heeft 17 vestigingen in Nederland.
NOS Nieuws

Makro schrapt 600 banen en past assortiment aan

Bij Makro Nederland verdwijnen de komende drie jaar 600 arbeidsplaatsen. Bij deze reorganisatie vallen gedwongen ontslagen, zegt Makro Nederland-directeur Kef van Helbergen.

Bij de Makro, onderdeel van het Duitse winkelbedrijf Metro, werken in ons land nu nog zo'n 4000 mensen. Makro wil ook een nieuw winkelconcept ontwikkelen, waarbij het slechts de helft van het huidige aantal producten aanbiedt. Hiervoor wordt meer dan 50 miljoen euro uitgetrokken.

Shop-in-the-shops

De ruimte die vrijkomt, wordt ingenomen door andere ondernemers die ook hun diensten en producten kunnen aanbieden. Dat worden tijdelijke en permanente shop-in-the-shops.

Makro heeft zeventien vestigingen in ons land. Ooit was deze groothandel goed voor meer dan 5000 banen in Nederland, daar zijn er na deze nieuwe reorganisatie nog 3400 van over.

Gigantisch

Vakbond CNV is geschrokken van het verlies van circa 600 banen. "Dat is gigantisch als je het afzet tegen het totale personeelsbestand", zei onderhandelaar Michiel Wallaard.

Verdere details wist Wallaard nog niet. "We hebben nu alleen een melding gehad van een collectief ontslag", zegt hij.

Later op de dag gaan de bonden met het bedrijf om tafel. "We gaan het gesprek in om te kijken of er een fatsoenlijk sociaal plan af te spreken is voor de medewerkers."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl