NOS Nieuws

PowNed verdwijnt van tv en radio

Binnen vijf jaar verdwijnt PowNed van televisie en radio. De omroep wil in de toekomst alleen nog programma's voor internet maken.

Volgens voorzitter Dominique Weesie zit de doelgroep van PowNed vooral op internet en kijkt deze niet of nauwelijks naar NPO 3, waar PowNed nu uitzendt. Het wekelijkse praatprogramma Studio PowNed is duur om te maken en de kijkcijfers vallen tegen, zegt Weesie. Wekelijks kijken er gemiddeld 200.000 mensen naar.

Veel groter

De voorzitter denkt dat het publiek van de omroep veel groter is. "Onze website trekt elke maand meer dan 3 miljoen unieke bezoekers en op Facebook hebben we meer dan 500.000 likes. Daar ligt voor ons de toekomst."

De omroep is vorige maand proef gestart om dagelijks filmpjes op internet te plaatsen. Dat is volgens Weesie een groot succes.

In 2020 moet PowNed 150.000 betalende leden hebben om te kunnen blijven bestaan. Al voor die deadline wil Weesie dat alle activiteiten van de omroep naar internet zijn verplaatst.

PowNews

PowNed trad in 2009 toe tot het publieke bestel en maakte een jaar later de eerste tv-uitzending. De omroep maakte onder meer het dagelijkse programma PowNews.

Sinds vorig jaar is dat programma nog maar een keer in de week te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl