NOS Nieuws

Schoenketens Invito en Pro Sport gered

Schoenketens Invito en Pro Sport maken een doorstart met nieuwe eigenaren. Een groot deel van het personeel van de 65 winkels behoudt waarschijnlijk zijn baan. Ook een deel van het personeel van het distributiecentrum en hoofdkantoor krijgt een nieuw contract.

De curatoren van moederbedrijf Macintosh hebben een overeenkomst bereikt over de verkoop van alle winkels die behoren tot de formule.

Ook de drie winkels van schoenenketen Steve Madden zijn verkocht. Die winkels zullen overgaan in Invito of Pro Sport omdat er nog geen nieuwe afspraken zijn gemaakt met de Amerikaanse licentiegever.

Scapino

De winkelketens werden vorige maand door de rechter failliet verklaard. Eerder gebeurde dat ook al bij moederbedrijf Macintosh. Schoenenketen Scapino, dat ook eigendom was van Macintosh, maakte vorige maand al een doorstart.

Pro Sport wordt verkocht aan een gelijknamige holding-bv. Invito en Steve Madden worden eigendom van bedrijven van Highlands Holding. Die holding is onder meer eigenaar van de winkels Hartman en Hartman in Amsterdam.

De financierende banken moeten nog met de verkopen instemmen en met verhuurders van winkelpanden moeten nieuwe afspraken worden gemaakt. Voor hoeveel geld de winkelketens zijn verkocht is niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl