In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Kwartels geboren uit eieren van Albert Heijn

  • Fiona Bottema (bewerkt)
    Kwartelkuikens uit de supermarkt
  • Fionna Bottema/rtvoost
    Broedmachine van Fionna Bottema
  • Fionna Bottema
    Kwartelkuikens komen uit

Omdat ze een nieuwe broedmachine had, kocht Fionna Bottema uit Yde een doos kwarteleitjes in de supermarkt. Die legde ze in de machine, en nu heeft ze zes kuikens.

Bottema kocht volgens RTV Noord begin februari een doos met 24 kwarteleitjes. "Overal op internet wordt gezegd dat supermarkteieren onbevrucht zijn. Nou, dat zullen we wel eens zien", dacht ze.

Eerst legde Bottema de eitjes in een bakje warm water. Als een eitje stilletjes blijft drijven, zit er geen leven in. Maar een paar eieren gingen schommelen.

Die eitjes stopte ze in de nieuwe broedmachine. En dinsdag verschenen op Facebook de eerste foto's. "Het eerste supermarktkuiken is uit!"

Albert Heijn

De eitjes kwamen van de Albert Heijn in Paterswolde. Albert Heijn laat weten dat een ontsnapt haantje de vader moet zijn van de supermarktkuikens. "Bij de eierproducent worden de hennetjes altijd gescheiden van de haantjes. Maar blijkbaar is er een haantje tussendoor geglipt, waardoor toch wat eitjes bevrucht zijn geraakt."

Volgens de supermarkt is er niets mis met de kwaliteit van de eitjes. Ze kunnen zowel bevrucht als onbevrucht gegeten worden. Albert Heijn heeft inmiddels contact gehad met de leverancier van de eitjes.

Advertentie via Ster.nl