NOS Nieuws

George W. Bush mengt zich in campagnestrijd

George W. Bush heeft weer campagne gevoerd voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dit keer deed hij dat niet voor zichzelf, maar voor zijn broer Jeb, die kandidaat is bij de Republikeinen.

De oud-president (2001-2009) sprak tijdens een bijeenkomst in Florida voor het eerst openlijk zijn steun uit voor Jeb. "Ik begrijp dat Amerikanen boos en gefrustreerd zijn", zei hij. "Maar we hebben niemand nodig in het Witte Huis die ook gefrustreerd is en die gevoelens aanwakkert. We hebben iemand nodig die onze problemen kan oplossen. En dat is Jeb Bush."

Trump

In de peilingen doet Jeb Bush het niet goed, dus hij kan de steun van zijn broer wel gebruiken. Donald Trump staat bovenaan bij de Republikeinen.

George W. Bush viel Trump in zijn toespraak veel aan, al noemde hij de zakenman niet bij naam. Hij verwees bijvoorbeeld naar de populistische uitspraken van Trump. "De lawaaierigste in de kamer is niet altijd de sterkste", zei Bush.

Jeb Bush werd vooraf gezien als een van de favorieten bij de Republikeinen, maar bij de voorverkiezingen komt er weinig van terecht. In Iowa kreeg hij slechts 2,8 procent van de stemmen. In New Hampshire kwam hij met 11 procent niet verder dan de vierde plaats. Als hij het aanstaande zaterdag ook slecht doet in South Carolina, kan dat het einde betekenen van zijn presidentiële ambities.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl