NOS Wielrennen

Contador wil eigen ploeg én doorfietsen

  • ANP
    Alberto Contador
  • ANP
    Steven de Jongh en Alberto Contador vieren in 2015 de eindoverwinning in de Giro

Hoewel hij recent meermalen had aangegeven na dit seizoen een punt te willen zetten achter zijn loopbaan, lijkt Alberto Contador nu toch te zinspelen op een voortzetting van zijn wielercarrière. De Spanjaard is druk bezig een nieuw team op te zetten. Als het lukt een proflicentie te krijgen, dan is de kans groot dat 'El Pistolero' zelf een van de renners wordt in die ploeg.

Contador ontvouwt vandaag zijn plannen in de Spaanse krant AS. "Ik schat de kans dat dit project slaagt op vijftig procent", vertelt de 33-jarige Spanjaard. Contador is in contact met meerdere sponsoren en mikt op een budget van ongeveer 15 miljoen euro per jaar om op het hoogste niveau mee te kunnen doen.

Contador gaf eerder aan dat hij in 2016 afscheid wil nemen met een derde eindoverwinning in de Tour de France. Die plannen heeft hij dus nu bijgesteld.

Samenwerking De Jongh

Net als Alberto Contador is ook teammanager Steven de Jongh druk bezig om een nieuwe formatie op te zetten. De twee werken nu nog samen bij Tinkoff-Saxo, maar die ploeg verdwijnt na dit seizoen uit het wielerpeloton.

"Er bestaat een kans dat Contador en ik onze plannen samenvoegen", vertelt De Jongh aan de NOS. "Als het ons beiden niet lukt om op tijd een sponsor te vinden, is dat zeker een optie."

Met De Jongh als ploegleider start Contador woensdag als kopman van Tinkoff in de Ronde van de Algarve.

De Jongh droomt van eigen wielerploeg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl