Luuk de Jong kopt binnen op aangeven van Jetro Willems
NOS Voetbal

PSV's romance: assist Willems, goal De Jong

Uitgerekend op Valentijnsdag is de liefde tussen Luuk de Jong en Jetro Willems weer opgebloeid. Uit een assist van de linksback kopte De Jong als vanouds binnen, zoals vorig seizoen ook al zo vaak gebeurde. "Romantisch", erkent De Jong. "Ik geef echt om Luuk", zegt Willems.

In de afgelopen jaargang gaf Willems in de eredivisie in totaal 13 assists en daarvan gingen er 7 naar het hoofd van De Jong. Zijn laatste assist op De Jong was op 18 april vorig jaar tegen sc Heerenveen (4-1).

De Jong en Willems hebben elkaar gemist

Door een knieblessure miste Willems de eerste seizoenshelft en sinds zijn rentree had hij De Jong of een andere ploeggenoot nog geen doelpunt bezorgd. Bij zijn eerste basisoptreden dit seizoen in de eredivisie kwam zondag in Nijmegen meteen de assist.

'Heerlijk om Jetro terug te hebben'

Davy Pröpper onderbrak een Nijmeegse aanval, Willems demonstreerde zijn traptechniek en De Jong kopte in de 15de minuut binnen. "Hij heeft zo'n geweldige trap", aldus De Jong. "Als hij de bal neerlegt, moet ik alleen nog verlengen met het hoofd of de voet. Heerlijk om Jetro terug te hebben op links."

"Ik heb hem ook gemist", aldus Willems. "Zonder hem geen assist. Hij weet wat ik wil en ik weet wat hij wil. Hij weet dat ik ze geef en ik weet dat hij ze in het doel kopt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl