Drie man proberen Jonathan Joseph tegen te houden

Engeland veel te sterk voor Italië in Six Nations

Engeland heeft ook zijn tweede duel in de Six Nations gewonnen. De Italiaanse rugbyers werden in Rome met 40-9 aan de kant gezet. Grote man aan de kant van de Britten was Jonathan Joseph met drie try's.

In de openingsfase gingen beide teams nog gelijk op. Italië liet zelfs kansen op een voorsprong liggen na twee gemiste trappen. Engeland wist met George Ford een try op het bord te zetten na een aanval die de Engelse fly-half zelf had opgezet. Bij rust genoot Engeland nog een bescheiden 11-9 voorsprong.

Na rust werd het de grote Jonathan Joseph show. In de 53ste, 58ste en 71ste minuut wist hij door de Italiaanse defensie te breken en de score voor Engeland uit te bouwen naar 33-9.

Voor bondscoach Eddie Jones het teken om Maro Itoje te laten debuteren. Een groots moment, want de 21-jarige voorwaartse wordt in Engeland beschouwd als het grootste talent van zijn generatie. Het supertalent liet zich direct zien en stond aan de basis van de laatste try die Owen Farrell wist te drukken.

Zaterdag ging titelverdediger Ierland voor de tweede keer onderuit. Frankrijk was met 10-9 te sterk.