Martin Klizan
NOS Sport

Publiekslieveling Klizan wint ABN Amro-toernooi

Martin Klizan heeft de 43ste editie van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam gewonnen. De ongeplaatste Slowaak won in de finale met 6-7 (1), 6-3, 6-1 van de als vijfde geplaatste Fransman Gaël Monfils.

Voor de derde dag op rij verloor Klizan de openingsset in een tiebreak. Lang hielden beide spelers elkaar in evenwicht. Pas in de achtste game van de tweede set was er een break: dankzij een dubbele fout van Monfils nam Klizan een 5-3 voorsprong.

Toch wees niets erop dat het in de derde set zo mis zou gaan voor Monfils. Klizan kwam met twee breaks op 3-0 en in die fase lukte alles bij de Slowaak.

Hij zette Monfils onder druk met zijn machtige forehand en ging ook nog eens beter serveren. Dat bleek ruim voldoende om zijn vierde ATP-titel te veroveren.

Klizan werkte in de kwartfinales vijf matchpoints weg en in de halve finales drie matchpoints. Dat leverde hem de sympathie van het publiek op, maar ook met zijn machtige forehand en zijn koprol (in de halve finale tegen Mahut) kreeg hij de handen op elkaar.

Klizan viert cruciaal punt met koprol

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl