Thorsten Margis en Francesco Friedrich (rechts)
NOS Sport

Weer bobsleegoud voor Friedrich

De Duitsers Francesco Friedrich en Thorsten Margis hebben hun wereldtitel in de tweemansbob geprolongeerd. In het Oostenrijkse Innsbruck bleven ze hun landgenoten Johannes Lochner en Joshua Bluhm na vier runs 0,17 voor.

Lochner en Bluhm leidden na de eerste dag, maar na drie runs stonden de Duitse koppels exact gelijk. In de beslissende afdaling was Friedrich opnieuw ruim sneller dan Lochner.

Voor de 25-jarige Friedrich is het al de derde wereldtitel op rij. In 2013 was hij ook al de beste samen met Jannis Bächer. De Nederlanders Ivo de Bruin en Igor Brink konden geen potten breken. Ze kwamen maar drie runs in actie en eindigden als dertigste.

Fysiek een stuk minder

"Het hele team is op dit moment niet goed. We hebben na de wereldbeker in Whistler in korte tijd heel veel gereisd. Iedereen was afgelopen week fysiek een stuk minder. Zaterdag ging het starten in beide runs slecht. Waar we bij de wereldbeker in Whistler nog in de buurt van de top zaten, was het gat nu wel erg groot", keek De Bruin terug op de magere resultaten in het eerste WK-weekeinde.

De Bruin start komende week in Igls ook nog in de viermansbob. "Het team heeft een klap gehad. Dit was ver onder ons niveau. We moeten ons herpakken voor de viermansraces", keek De Bruin vooruit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl