NOS Voetbal

Veldwijk: al vijf duels droog, maar niet wanhopig

Veldwijk moet weer gaan scoren

Lars Veldwijk staat er om doelpunten te maken. Daar wordt een spits op afgerekend en dat weet hij. De aanvaller van PEC Zwolle begon goed aan het seizoen, heeft er inmiddels negen in liggen, maar staat wel al vijf duels droog.

Het loopt allemaal wat minder, zoals het met PEC Zwolle de laatste tijd ook al niet echt wil vlotten met één punt uit vier wedstrijden. "Het zit even tegen bij ons, net als bij Feyenoord", kijkt Veldwijk vooruit naar het duel van vanmiddag.

Druk

Een spits voelt altijd druk. Als het scoren even niet lukt, volgt er meestal kritiek en Veldwijk is daar niet doof voor. "Ik moet doelpunten maken en dat is nu me nu vijf wedstrijden niet gelukt. Wanhopig ben ik niet. Ik denk er ook over na, kijk ook naar mijn eigen spel. Een spits moet scherp blijven. Kansen komen er altijd. Ik denk dat het goede moment vanzelf weer komt."

PEC-spits Veldwijk scoort erop los

Tegenstander Feyenoord zit ook in een moeilijke fase. Zes nederlagen in de competitie op rij en de laatste drie seizoenen steeds verloren in Zwolle. De Rotterdammers zijn niet te benijden. Veldwijk verwacht dat het allemaal zijn weerslag op het duel zal hebben: "Het wordt een spannend duel. Beide ploegen snakken naar een overwinning."

Kramer

Waar Veldwijk, ondanks wat kritiek van buitenaf, het vertrouwen van trainer Ron Jans nog steeds heeft, moest collega-spits Michiel Kramer bij Feyenoord de laatste tijd op de bank plaatsnemen. Veldwijk kent Kramer goed en heeft geregeld contact met de Feyenoorder.

"We hebben samen gespeeld bij Volendam.Ook hij krijgt veel kritiek. Dat is normaal, bij Feyenoord gaat het de laatste tijd ook minder. Ze moeten hem de tijd geven, want ik denk dat hij een heel goede spits is", zegt Veldwijk over Kramer.

Overeenkomsten

Veldwijk ziet wel overeenkomsten met Kramer. "We zijn allebei lang. We zijn allebei lui", grinnikt de Zwolle-spits. "We zijn hetzelfde soort spits. Ik denk dat ik iets meer diepgang heb. Michiel is nog meer een aanspeelpunt en echt een killer in de 'zestien'. Maar we staan er uiteindelijk om het team te helpen."

Sheraldo Becker en Lars Veldwijk vieren de zege op ADO Den Haag (19 september)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl