NOS Voetbal

Van den Berg baalt van ongeïnteresseerd Heerenveen

Van den Berg moedeloos na nederlaag bij Vitesse

Moedeloos wordt Heerenveen-aanvoerder Joey van den Berg ervan. Zijn ploeg verloor kansloos van Vitesse, maar hij krijgt het gevoel dat het de meeste van zijn ploeggenoten niet veel doet. "Er zijn er bij ons te weinig die dat irritant vinden. Tenminste, zo lijkt het."

"Vitesse kan gewoon goed voetballen. En als je minder bent, moet je eigenlijk harder rennen dan zij. Als je dat al niet doet, dan wordt het een kansloze avond. Dat is vanavond wel gebleken denk ik," zegt Van den Berg.

Te weinig agressie

Dat was ook de boodschap van coach Foppe de Haan in de rust. "Zij zijn beter, dat is gewoon zo, dus dan moet je meer doen." En dat lukte zijn ploeg in Arnhem niet. "Wij hebben op sommige posities ook gewoon te weinig agressie. Dat blijkt op zo'n avond."

Van den Berg heeft die agressie wel. "Moet ik dan weer als een malloot over het veld gaan rennen of een gele kaart pakken? Dan staan we daar weer over te praten", vraagt hij zich vertwijfeld af. "Iedereen heeft ongetwijfeld de beste bedoelingen, alleen het oogt niet zo. Alsof het ze weinig interesseert. Maar goed, ik kan ook niet in hun hoofd kijken."

Dat Heerenveen een jonge ploeg is, mag volgens Van den Berg geen excuus zijn. "We blijven het altijd maar op leeftijd gooien, maar dit is al de zesde keer dit jaar dat ik dit praatje houd. Dan is leeftijd niet meer belangrijk, vind ik."

De Haan: we hebben te weinig agressie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl