Mats Hummels is blij met de overwinning van Dortmund

Dortmund wint, Hertha verliest

Borussia Dortmund, de nummer twee van de Bundesliga, heeft thuis gewonnen van Hannover 96: 1-0. Hertha BSC, de nummer drie, ging uit tegen VfB Stuttgart met 2-0 onderuit en zakte een plaatsje.

Topscorer Pierre-Emerick Aubameyang, geblesseerd, werd bij Dortmund node gemist. Henrikh Mkhitaryan scoorde in de 57ste minuut de enige goal voor Borussia met een ver schot in de benedenhoek.

Het gat met koploper Bayern München is nu vijf punten, maar de ploeg van Arjen Robben heeft nog een wedstrijd tegoed.

Stuttgart zet tegen Hertha goede reeks voort

Serey Die heeft na een doelpunt een onderonsje met mascotte Fritzle

Stuttgart boekte tegen Hertha de vijfde zege op rij. De treffers kwamen na rust van uitblinker Serey Die (zijn eerste in de Bundesliga) en Filip Kostic.

Voor rust was de beste kans voor Hertha: doelman Przemyslaw Tyton redde knap op een inzet van Vedad Ibisevic. In de tweede helft was het betere spel van Stuttgart, dat verdiend de punten pakte.

Hertha verliest de derde plaats aan Bayer Leverkusen, dat uit met 2-1 won van SV Darmstadt 98.