Primeur Afellay helpt Stoke aan zege

Ibrahim Afellay heeft met zijn eerste doelpunt in de Premier League bijgedragen aan een 3-1 overwinning van Stoke City bij AFC Bournemouth. Giannelli Imbula, die in januari voor 24 miljoen euro overkwam van FC Porto, opende de score en Afellay tekende voor de tweede goal.

In de 52ste minuut dook Jonathan Walters op aan de rechterkant en de spits verplaatste de bal naar Afellay, die van de rand van het strafschopgebied het doel trof. Drie minuten later besliste invaller Joselu de wedstrijd en Matt Ritchie scoorde nog voor de thuisploeg.

Zege voor Koeman

Southampton zette zijn goede serie voort door met 1-0 te winnen bij Swansea City. De ploeg van Ronald Koeman bleef voor het zesde duel op rij ongeslagen. Shane Long werd in de 69ste minuut matchwinner.