Ireen Wüst, Antoinette de Jong (l) en Marrit Leenstra (achter) komen als snelste over de finish
NOS Schaatsen

Nederlandse vrouwen op spectaculaire wijze naar gouden plak

De Nederlandse vrouwen hebben de wereldtitel op de ploegenachtervolging op spectaculaire wijze heroverd. Bij de WK afstanden in Kolomna bleven Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Marrit Leenstra de Japanse vrouwen nipt voor.

Dat het verschil met Japan uiteindelijk zo klein was, kwam doordat Leenstra na de laatste bocht bijna onderuit ging. Ze bleef wonderbaarlijk overeind, zette nog even aan en kwam net op tijd over de eindstreep. Nederland finishte in 2.58,12. De tijd van Japan, de wereldkampioen van vorig jaar, was 2.58,31. Het brons ging op 4,49 naar Rusland.

Leenstra reageerde direct na afloop. Ze legde uit wat er fout ging. "Het was zó zwaar. Ik kon niet meer blijven staan. Ik dacht: shit, dit was het. Nu hebben we verloren. Toen snel naar de finish en het was nog genoeg."

Het was voor het Nederlandse vrouwentrio de vierde wereldtitel op dit onderdeel. Ook in 2008, 2012 en 2013 ging het goud naar Oranje en Wüst was steeds van de partij. Vorig jaar pakten Leenstra en Wüst samen met Marije Joling zilver.

Leenstra: ik kon niet meer blijven staan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl