Sven Kramer heeft zijn tweede gouden plak binnen
NOS Schaatsen

Kramer: dit geeft mij een heel voldaan gevoel

Hij moest er ontzettend hard voor knokken. En dat op zijn favoriete afstand. Sven Kramer won de vijf kilometer bij de WK afstanden in Kolomna, maar Jorrit Bergsma maakte het hem ontzettend moeilijk.

"Ik ben hier heel erg blij mee, ook al kon ik dit niet meer berekenen. Jorrit reed een heel goede rit. Het is meestal zo: degene die van ons als eerste moet, die zet gewoon een heel goede tijd neer", aldus Kramer.

"Ik heb die tien kilometer nog een beetje in mijn poten, wat logisch is. Maar daarom ben ik er gewoon heel blij mee. Zo'n overwinning geeft mij een heel voldaan gevoel. Ik had een paar schoonheidsfoutjes, maar wat maakt het uit. Ik heb 'm."

Kramer: dit geeft mij een heel voldaan gevoel

"Hartstikke best"

Bergsma had heel even de hoop dat hij ging winnen. "De laatste rondes van mij waren hartstikke best. Het was gewoon een goede rit. Misschien waren er een paar momenten waar ik wat heb verloren. Ik wist wel: Sven moet aardig zijn best doen. Maar toch wel zijn klasse dat hij hieronder duikt."

Bergsma was er nog nooit zo dichtbij op de vijf kilometer. Het verschil met Sven is nog nooit zo klein geweest. "Ik maak nog steeds vorderingen. Ik ben nog niet uitgeleerd. Nu zit ik er dichtbij en ik hoop deze lijn nu door te trekken."

Op de vraag of Bergsma blij is met zilver, moet hij even nadenken. "Het liefste word je wereldkampioen. Helemaal als je de titel op de tien kilometer bent kwijtgeraakt."

Bergsma: klasse van Sven dat hij er nog onderduikt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl