De paus in rijdt in zijn pausmobiel door Mexico-Stad
NOS Nieuws

Paus door duizenden verwelkomd in Mexico

Paus Franciscus is aangekomen in Mexico voor een vijfdaags bezoek. Tot en met woensdag bezoekt de kerkvorst alle uithoeken van het zeer katholieke land. Dit weekend blijft Franciscus in en rond Mexico-Stad; daarna gaat hij naar de zuidelijke regio Chiapas en de noordelijke grensstad Ciudad Juárez.

De paus werd op het vliegveld van Mexico-Stad verwelkomd door president Peña Nieto en zijn vrouw. Franciscus reed vervolgens in zijn open pausmobiel naar zijn logeeradres in het centrum. Langs de weg hadden zich duizenden Mexicanen verzameld om hem toe te juichen.

Duizenden Mexicanen verwelkomen paus Franciscus

Behalve ontmoetingen met hoogwaardigheidsbekleders, kardinalen en bisschoppen staat ook een aantal bezoeken aan probleemgebieden op het programma. Zondag gaat de paus naar Ecatepec, een voorstad van Mexico-Stad met torenhoge misdaadcijfers. Daar houdt hij in de ochtend een openluchtmis.

Woensdag bezoekt de paus Ciudad Juárez, aan de grens met de Verenigde Staten. In die stad zijn de laatste jaren duizenden drugsmoorden gepleegd. Franciscus gaat in Ciudad Juárez onder meer naar een gevangenis. Ook staat hij daar stil bij iedereen die is omgekomen bij een poging om de illegaal de grens met de VS over te steken.

Kirill

Voor aankomst in Mexico had Franciscus op Cuba een ontmoeting met patriarch Kirill van de Russisch-orthodoxe kerk. Naar die ontmoeting was lang uitgekeken. Het was de eerste keer in eeuwen dat de leider van beide kerken elkaar ontmoetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl