NOS Sport

Monfils zet jonge Zverev terug op aarde

Monfils verslaat publiekslieveling Zverev in Rotterdam

Gaël Monfils heeft het ABN Amro-toernooi beroofd van zijn publiekslieveling. De Fransman was in de kwartfinales te sterk voor de talentvolle Duitser Alexander Zverev: 7-6 (4), 6-3.

De pas 18-jarige Zverev maakte donderdagavond nog indruk door Gilles Simon in een meeslepende driesetter te verslaan. Die inspanningen moest de in Hamburg geboren tennisser bekopen tegen Monfils.

Monfils beducht

De Fransman, die in 2009 al eens de halve finales haalde in Ahoy, was beducht voor het aanvallende tennis van zijn opponent en oogde fris in de rally's. Monfils verspeelde in de eerste set weliswaar een 5-3 voorsprong, maar profiteerde in de tiebreak van de grilligheid bij zijn opponent.

Scheidsrechter ook goed in ballen vangen in Ahoy

Zverev oogde vermoeid en gefrustreerd in de tweede set, maar bleef tot vreugde van het publiek knokken voor de punten. Het talent kreeg op 3-5 nog vier breakkansen (waaronder drie op 0-40) op de service van Monfils, maar onder meer door een aantal forehandmissers moest Zverev zich gewonnen geven.

"Ik was wel nerveus de laatste game. Ik gaf het spel teveel uit handen. Dat was ook mijn tactiek, om hem het werk te laten doen, maar dat moet morgen anders", aldus Monfils.

Live op internet

Monfils speelt zaterdagavond met Philipp Kohlschreiber om een plek in de finale. Deze wedstrijd is vanaf 19.30 uur rechtstreeks te volgen op NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl