Spelers van Mainz zijn dolblij na de winnende treffer in de slotfase tegen Schalke

Huntelaar verliest met Schalke

Klaas-Jan Huntelaar heeft met Schalke 04 een nederlaag moeten incasseren bij FSV Mainz 05.

De thuisclub zegevierde door een doelpunt tien minuten voor tijd van Julian Baumgartlinger: 2-1. De Oostenrijkse aanvoerder kopte bij de tweede paal een voorzet van Yunus Malli binnen en vierde na vijf jaar eindelijk zijn eerste doelpunt in de Bundesliga.

Slotfase

Mainz was in de eerste helft op voorsprong gekomen door Gaëtan Bussmann. In de eerste minuut na rust zette Younes Belhanda de bezoekers uit Gelsenkirchen op gelijke hoogte. Huntelaar maakte ruimte voor de Fransman, die op aangeven van Max Meyer raak knalde.

In de slotfase bezorgde Baumgartlinger Mainz de winst. De club kwam daardoor in punten op gelijke hoogte met Schalke, dat op basis van een beter doelsaldo wel vierde blijft in de Bundesliga.