De teleurstelling straalt van het gezicht van Kristina Erman van FC Twente

Vrouwen FC Twente lijden pijnlijke nederlaag

De vrouwen van FC Twente hebben in de strijd om de landstitel een pijnlijke tik gekregen. In Den Haag verloor de titelverdediger met 1-0 van ADO, terwijl koploper Ajax te sterk was voor Heerenveen.

Kirsten van der Ven kreeg aan het einde van de eerste helft rood, waardoor Twente het de hele tweede helft moest doen met tien tegen elf. Dat ging goed tot de zeventigste minuut, toen ADO-speelster Dominique Bruinenberg de enige goal van de wedstrijd maakte.

Heerenveen helpt Ajax

Ajax profiteerde in eigen huis, waar het duidelijk beter was dan Heerenveen. De ploeg uit Amsterdam kwam echter moeilijk tot scoren en uiteindelijk bezorgde een speelster van Heerenveen Ajax de drie punten bezorgde. Lysanne van der Wal tikte de bal in eigen goal en bepaalde de eindstand op 1-0.

De vrouwen van Ajax hebben nu een voorsprong van zeven punten op Twente, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. PSV won met 3-0 bij PEC Zwolle en komt (eveneens met een wedstrijd meer gespeeld) in punten gelijk met Twente.