Robin van Persie benut een penalty en zijn Fenerbaçe wint met 3-1

Van Persie benut penalty voor Fenerbahçe

Robin van Persie heeft met een doelpunt bijgedragen aan de winst van Fenerbahçe op Kasimpasa. De Rotterdamse spits benutte op slag van rust een strafschop namens de thuisclub, goed voor de 2-0. Het duel in Istanbul eindigde in 3-1 voor 'Fener'.

De Braziliaanse spelmaker Diego had Fenerbahçe in de 37e minuut op voorsprong gezet, Van Persie verdubbelde die vanaf elf meter. De voormalige aanvoerder van het Nederlands elftal vierde zijn negende competitietreffer van dit seizoen. Hij moest zo'n twintig minuten voor tijd plaatsmaken voor zijn concurrent Fernandão.

Alper Potuk tekende voor de 3-0, waarna de Syrische spits Sanharib Malki (ex-Roda JC) nog iets terugdeed namens Kasimpasa.

Fenerbahçe gaat met 49 punten aan kop in de Turkse competitie. Besiktas volgt op vijf punten, maar heeft liefst drie wedstrijden minder gespeeld. Galatasaray staat op 15 punten achterstand van Fenerbahçe.