De achtervolgingsploeg pakt wederom goud
NOS Schaatsen

Achtervolgingsploeg pakt vierde WK-titel op rij

De Nederlandse mannen zijn voor de vierde keer op rij wereldkampioen geworden op de ploegenachtervolging. Jan Blokhuijsen, Douwe de Vries en Arjan Stroetinga bleven Noorwegen en Canada voor.

Nederland finishte in de derde rit na 6 kilometer in 3.40,03. In de eerste rit hadden de Noren al een strakke tijd neergezet: 3.41,26, maar Oranje toonde zich sterk en dook ruim onder die tijd. Het goud is voor de achtste keer voor Nederland. De Nederlandse hegemonie werd alleen onderbroken in 2011, toen het goud naar de Verenigde Staten ging.

WK afstanden 2016: samenvatting ploegenachtervolging (m)

Bondscoach Geert Kuiper reageerde verheugd na de race. "We hebben in Inzell deze race al gereden met deze jongens. Het blijkt weer dat ze van begin tot eind een vlakke race kunnen rijden. We gingen weg op 3.40 en dat hebben ze uitstekend gedaan. We missen Sven Kramer, dus eigenlijk mis je Messi in je team. Maar deze jongens hebben laten zien dat ze heel goed zijn."

Ook de mannen waren erg content met de manier waarop er gereden is. "Dit was bijna een perfecte uitvoering van ons plan", aldus Blokhuijsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl