Een bewoner van de Jungle van Calais vertrekt met zijn schamele spullen nadat de Franse politie een deel van het kamp op 1 februari ontruimde
NOS Nieuws

Frankrijk ontmantelt deel van Jungle van Calais

Frankrijk wil dat de helft van de bewoners van de Jungle van Calais, het vluchtelingen- annex migrantenkamp bij de havenplaats, het veld ruimt. De bewoners krijgen de keuze om zelf een ander onderkomen te zoeken of gebruik te maken van de containerwoningen die de Franse overheid niet veel verderop aanbiedt.

Vanaf maandag dienen de 800 tot 1000 migranten en vluchtelingen naar elders te verhuizen. Daarvoor krijgen zij een week de tijd. Daarna wordt het deel van de Jungle dat zij bewonen ontruimd.

Het tijdelijke opvangkamp met verwarmde containers wordt nu voor de helft bewoond door Syriërs en Afghanen die een kleine twee weken geleden al uit de Jungle van Calais werden weggejaagd. In het kamp is plaats voor nog eens 750 mensen.

Asiel

In Calais verblijven naar schatting 4500 migranten en vluchtelingen die van hieruit over willen steken naar Groot-Brittannië. Om die reden willen zij ook nog geen asiel vragen in Frankrijk. Bij Duinkerken verblijven nog eens 2500 asielzoekers onder al even slechte omstandigheden als de groep in Calais.

In de buurt van Calais werden gisteren nog 24 inwoners van Eritrea ontdekt die zich in een koelwagen hadden verstopt, in de hoop zo naar Engeland over te kunnen steken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl