NOS Voetbal

'Ook met Viergever en Van der Hoorn kunnen we kampioen worden'

De Boer: laatste staan is een beetje overdreven

Voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen heeft Ajax-trainer Frank de Boer na het uitvallen van Jaïro Riedewald weinig te kiezen in de verdediging. Maar het optreden van Mike van der Hoorn en Nick Viergever als centraal duo in de wedstrijd tegen Feyenoord geeft hem hoop.

De Boer wil zijn opstelling tegen Groningen nog niet prijsgeven, al lijkt het erop dat hij niet veel zal veranderen in vergelijking met de opstelling tegen Feyenoord. Duidelijk is wel dat de spoeling achterin dun wordt nadat Riedewald met een gebroken enkel uitviel in de Klassieker.

Terugkeer Boilesen uitgesloten

Riedewald werd vandaag succesvol geopereerd en is drie tot vier maanden uitgeschakeld. "Zeer teleurstellend", zegt De Boer daarover. "Zeker omdat Kenny Tete ook al uitviel. Je hebt iedereen heel hard nodig. Maar we hebben een goed alternatief met Nick Viergever. En ook Veltman en Van der Hoorn hebben een goed signaal afgegeven zondag tegen Feyenoord", zegt De Boer, om vervolgens uit te sluiten dat Nicolai Boilesen nog zal terugkeren in de verdediging.

Of Ajax ook met Van der Hoorn en Viergever centraal achterin kampioen kan worden? "Ja", zegt De Boer.

Kansen creëren

Het is inmiddels een wekelijks thema bij Ajax: het gebrek aan kansen dat de ploeg creëert. Ook tijdens de persconferentie van vandaag kreeg De Boer er weer vragen over, naar aanleiding van het nieuws dat zijn ploeg na de winterstop de minste kansen creëerde. De trainer van Ajax begint zijn antwoord met een diepe zucht.

"Ik wist wel dat het niet goed was. Maar dat we laatste stonden, dat is een beetje overdreven", reageert hij. "Daar moeten we iets aan doen, in ieder geval. Er is werk aan de winkel. We zullen er alles aan doen om weer bovenaan te komen."

Hoe Ajax dat volgens De Boer gaat doen? "Trainen en veel praten", is het antwoord. "Het begint met passie, maar daar begint alles mee. Dat zal ook tegen Groningen zo moeten", kijkt De Boer vooruit naar de uitwedstrijd van zondagmiddag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl