Het referendum was een initiatief van GeenPeil
NOS Nieuws

'GeenPeil en GeenStijl huilen krokodillentranen'

GeenPeil en GeenStijl zijn "een beetje hypocriet" omdat ze de referendumcommissie de schuld geven van het feit dat ze hun subsidieaanvraag voor het referendum hebben ingetrokken. Dat zegt Michiel van Hulten van Stem Voor, dat ook een subsidieaanvraag heeft gedaan.

Van Hulten onderschrijft dat de procedure ingewikkeld is, iets waar GeenPeil en GeenStijl ook over klagen. "Die is veel te ingewikkeld. Ik sluit niet uit dat als wij ook een verzoek krijgen tot aanvullende informatie, we onze aanvraag intrekken."

Toch vindt hij dat GeenPeil en GeenStijl "krokodillentranen huilen". "De regels zijn op een punt wél heel duidelijk", zegt Van Hulten. "Je mag maar een keer subsidie aanvragen, terwijl zij geld wilden voor een 'neutrale-campagne' en een 'tegen-campagne'. Dat mag niet en iedereen wist dit. Een beetje hypocriet om de schuld dan bij de commissie te leggen."

GeenPeil en GeenStijl zeggen dat zij niets fout hebben gedaan. "We deden per rechtspersoon één aanvraag en dat mag gewoon. GeenPeil deed neutrale aanvraag en GS Media, een andere rechtspersoon, tegen."

In een Facebookpost gaven GeenPeil en GeenStijl de referendumcommissie er flink van langs. Die laat op zijn beurt weten dat van sabotage geen sprake is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl