Opnieuw spoorproject duurder

Een spoorprogramma, met als doel op drukke trajecten meer treinen te laten rijden, valt opnieuw duurder uit dan verwacht.

Dat schrijft staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer. Eerder liet Dijksma al weten dat het Programma Hoofdtraject Spoor (PHS) 84 miljoen meer kost dan verwacht. Nu schrijft zij dat dat de kosten nog verder oplopen.

Hoeveel meer het wordt, is onduidelijk, en daarom is onderzoek nodig, zegt Dijksma. Ze spreekt van een "substantieel tekort". De auditdienst van het rijk en een extern bureau worden ingezet om de cijfers en de financiële beheersing van het project door te lichten, schrijft Dijksma.

Doelstelling van het PHS programma is om op de drukste trajecten de kwaliteit en capaciteit van het spoor zo te verbeteren dat het groeiend aantal reizigers en goederenvervoer ook in de toekomst kan worden verwerkt.

Het tekort komt deels doordat andere projecten duurder blijken. Maar ook deels omdat het idee om regionale overheden mee te laten betalen niet genoeg heeft opgeleverd, schrijft Dijksma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl