NOS Sport

Hockeyers op het ijs, ijshockeyers op het veld

Hockeyers op het ijs, ijshockeyers op het veld

Bij de hockeyers van Tilburg zullen ze af en toe badend in het zweet wakker worden. denkend aan de shoot-outs van vorig seizoen. De club degradeerde uit de hoofdklasse, mede nadat een van de twee play-outwedstrijden met SCHC verloren ging na shoot-outs.

Om niet weer de bietenbrug op te gaan na shoot-outs, heeft de ploeg van coach Pim Wijzenbeek een bezoekje gebracht aan de ijshockeyers van Tilburg, de DESTIL Trappers.

De kruisbestuiving leverde beide partijen nieuwe inzichten op. Zo leerden de hockeyers dat het belangrijk is om niet in een rechte lijn op de doelman af te gaan om de doelman zo in beweging te krijgen.

Een goede tip volgens aanvoerder Jan Maarten Tacke. "Bij het hockey zie je toch dat men recht op de keeper afloopt de eerste meters. Maar om die (rechte) lijn heen lopen, daar ga ik zeker iets mee doen."

  • HC Tilburg Media
    De hockeyers en de ijshockeyers van Tilburg zochten elkaar op
  • HC Tilburg Media
    Topoverleg tussen HC Tilburg-keeper Camille van Emstede (l) en DESTIL-trappers-goalie Ian Meierdres
  • HC Tilburg Media
    DESTIL Trappers-goalie Ian Meierdres staat klaar op het hockeyveld
  • HC Tilburg Media
    DESTIL-trappers-goalie Ian Meierdres (m) wordt geflankeerd door HC Tilburg-keepers Camille van Emstede (l) en Gion Bruins

Ook voetbal kan nog veel leren

Maar ook in het voetbal zou er een voorbeeld genomen kunnen worden aan het ijshockey, meent Trappers-manager Gerard Arink. Zo heeft hij een goede tip voor de spelers van PSV, die acht van de laatste twaalf strafschoppen misten.

"Kom eens langs, zou ik zeggen. Dan kunnen we ook met de voetballers van gedachten wisselen. Het is een andere tak van sport, maar je kan vooral op het mentale aspect oefenen. Wij vinden het als ijshockeyers bijzonder dat er bij zo'n professionele sport als het voetbal niet heel veel aandacht wordt besteed aan zo'n belangrijk onderdeel van het spel."

Hockeycoach Wijzenbeek valt de manager van de ijshockeyers bij. "Door te oefenen en te trainen krijg je ook meer vertrouwen in de handeling, heb je hem vaker gedaan. Dan kun je ook bij de uitvoering ervan meer focus leggen op de handeling, in plaats van op de uitkomst ervan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl