Lara van Ruijven is blij met haar zilveren plak in Toronto
NOS Sport

Van Ruijven gelooft echt in een wereldtitel

Shorttrackster Lara van Ruijven is in topvorm en klaar voor het wereldbekerweekeinde in Dordrecht. "Ik voel me supergoed, ik raak ze lekker. Van mij mag het beginnen!"

Zondag verdedigt ze haar vierde plaats in de wereldbekerstand op de 500 meter, zaterdag rijdt ze de 1.000 meter. Vorige week greep Van Ruijven in Dresden haar tweede wereldbekermedaille van dit seizoen.

Zilver en brons

Had ze in Toronto - waar ze tweede werd op de 500 meter - nog het geluk dat twee van de vier finalistes vielen, nu was er sprake van welverdiend brons op de sprint.

"Ik ga er meer en meer in geloven dat ik types als Marianne St-Gelais en Elise Christie een keer kan kloppen op de 500 meter. Iedereen maakt fouten, zij dus ook", laat ze weten.

Van Ruijven verovert brons in Dresden

Van Ruijven zit overduidelijk vol zelfvertrouwen. En dat geldt niet alleen voor de individuele afstanden: "Bij de wereldkampioenschappen in Seoul kunnen we goud pakken op de aflossing. Daar geloof ik echt in."

"Op de 500 meter en op snelheid doen we stuk voor stuk niet onder voor de meiden van Zuid-Korea. Alleen, wij moeten het in de relay allemaal nog laten zien. Ik zeg niet dat we de wereldtitel gaan pakken, maar het zit er wel in."

De wereldkampioenschappen, waar het shorttrackseizoen wordt afgesloten, vinden over exact een maand plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl