NOS Nieuws

Ook Wall Street had beroerde handelsdag

De Amerikaanse aandelenbeurzen hebben door de zorgen over de staat van de wereldeconomie flinke verliezen geleden. Net als eerder deze week moesten vooral bankaandelen het ontgelden.

Berichten dat de OPEC bereid is om met landen buiten het kartel te praten over een verlaging van de olieproductie stelpten de verliezen in de energiesector een beetje.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,6 procent lager op 15.660 punten. De schade voor de Nasdaq van de technologiefondsen bleef beperkt tot 0,4 procent.

Wall Street gaf hetzelfde beeld te zien als Europa, waar de beurzen vandaag ook minnen van een paar procent noteerden. De AEX in Amsterdam sloot 3,1 procent lager, nadat die gisteren nog een plusje van 0,5 procent had.

Vrije val

"Het beleid van centrale banken en de onzekerheid over de effectiviteit daarvan is op het moment het voornaamste thema", zei een handelaar in New York. Dit benadrukt ook chef-econoom van de Rabobank Wim Boonstra.

The Wall Street Journal meldde dat de OPEC wil praten over een productieverlaging in een poging om de vrije val van de olieprijzen tot staan te brengen. De zakenkrant citeerde daarbij een minister van de Verenigde Arabische Emiraten. Berichten over het terugschroeven van de productie zijn er al langer, maar een officiële aankondiging blijft nog uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl