NOS Voetbal

Interim-trainer Cambuur: we hebben strijdbare spelers nodig

Sipke Hulshoff: hebben strijdbare spelers nodig

Het zijn roerige tijden bij SC Cambuur, de nummer 17 van de eredivisie. Afgelopen maandag besprak Sipke Hulshoff nog als assistent het strijdplan voor het komende duel met FC Utrecht, met hoofdcoach Henk de Jong. Een dag later stapte de De Jong op en werd Hulshoff eindverantwoordelijk. "Het nieuws sloeg in als een bom", aldus Hulshoff.

"We hebben daar even van moeten bijkomen, maar we moeten ook verder", ging de interim-coach door. Het strijdplan blijft zoals al met De Jong besproken: "Daar gaan we niet van afwijken."

'Barto terug in basis'

Hulshoff lichtte al een tipje van de sluier op. "Martijn Barto keert terug in de basis. Hij is een echte Cambuur-speler, met een gouden hart. Hij gaat voorop in de strijd en we hebben strijdbare spelers nodig. We hebben jongens die weten waar het om gaat."

Barto ontbrak de afgelopen twee wedstrijden tegen sc Heerenveen (0-1 verlies) en FC Groningen (2-0 verlies). Hij weet wat er van hem wordt verwacht: "Een hoop strijd en passie. We hebben het lang voetballend geprobeerd en dat moeten we blijven doen. Maar als het niet mooi kan, moet het op een andere manier. We moeten punten pakken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl