Christine Lagarde tijdens het World Economic Forum in Davos
NOS Nieuws

IMF-directeur Lagarde blijft aan voor tweede termijn

De Française Christine Lagarde (60) blijft directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Lagarde werd als enige genomineerd voor de positie door het IMF. Er hadden zich geen andere serieuze kandidaten gemeld.

Lagarde werd in 2011 aangesteld als directeur van het IMF. In juli loopt haar eerste termijn af. Vorige maand maakte zij op het World Economic Forum in Davos bekend dat ze zich kandidaat had gesteld voor een tweede termijn.

Onlangs spraken onder meer Duitsland, Frankrijk en Nederland hun steun uit voor nieuwe termijn van de Franse topvrouw. Het was nog de vraag of bijvoorbeeld China of Rusland met een tegenkandidaat zouden komen, maar dat is niet gebeurd.

Geroemd

Lagarde begon haar carrière als advocate en werd later de Franse minister van Economische Zaken en gedelegeerd minister van Buitenlandse Handel.

De manier waarop ze het IMF leidde tijdens de redding van Griekenland en de dreigende crisis in de eurozone wordt door veel Europese leiders geroemd.

In december kwam er een smet op het blazoen van Lagarde. Ze werd voor de rechter gedaagd vanwege een fraudezaak uit 2008.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl