PvdA-leider Samsom na afloop van het gesprek op Financiën over het belastingsplan
NOS Nieuws

Partijtop PvdA neemt afstand van tweets over Wilders

De partijtop van de PvdA neemt afstand van tweets van de voorzitter van de PvdA-afdeling Katwijk. Die twitterde dat "we allemaal hopen dat Wilders aan een hartaanval sterft in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid)". En hij stuurde ook een tweet dat "als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er 'van het dankbare Nederlandse volk' op te graveren."

Den Hertog heeft inmiddels laten weten dat hij gezien de reacties de tweets niet had moeten versturen.

Gestoord

Op NPO Radio 1 noemde PvdA-leider Samsom het optreden van Den Hertog gestoord. Volgens Samsom is "alle aandacht voor dit soort gestoorde tweets te veel".

Partijvoorzitter Spekman vindt de twitterberichten van de Katwijkse voorzitter afschuwelijk. Hij noemt ze misplaatst en fout. "Hier nemen wij afstand van. Wij voeren het debat op inhoud." Spekman praat met Den Hertog over de kwestie. Volgens Samsom moet dat een stevig gesprek zijn.

Schokkend

Wilders zelf vindt de tweet van de Katwijkse voorzitter schokkend. Volgens Wilders is dit precies wat hij bedoelde toen hij zei dat Spekman bijdraagt aan een sfeer waarin de kogel zou kunnen komen. "Ik vrees dat hij, misschien tot zijn eigen schrik, op zijn wenken is bediend."

Wilders vindt het goed dat de PvdA-voorzitter afstand neemt van de tweets. Maar volgens de PVV-voorzitter had Spekman eerder moeten nadenken en heeft hij boter op zijn hoofd.

Wilders over tweet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl