Alexander (l.) en Jevgeni Lebedev bij de uitspraak van een Russische rechter in 2013
NOS Nieuws

Eigenaar The Independent wil stoppen met papieren krant

De uitgever van de Britse kwaliteitskranten The Independent en The Independent on Sunday overweegt om te stoppen met de papieren kranten. Jevgeni Lebedev wil met de titel alleen verder op internet, schrijft The Guardian.

Het besluit lijkt te worden ingegeven door de verkoop van i, een soort uitgeklede versie van The Independent die maar een paar dubbeltjes kost en die zich richt op een breed publiek en "forenzen met weinig tijd". Voor die krant heeft Lebedev ruim 30 miljoen euro gekregen en dat geld zou hij willen investeren in de website van The Independent.

Lebedev is samen met zijn steenrijke vader Alexander niet alleen eigenaar van The Independent, maar ook van de krant Evening Standard en een lokaal TV-station in Londen. Verder bezit hij er restaurants en een hotel in Italië.

De links-liberale krant The Independent bestaat sinds 1986, dat kort is in vergelijking met de andere Engelse kwaliteitskranten. De oplage was in juni vorig jaar iets onder de 58.000 exemplaren. Op het hoogtepunt in 1990 waren het er rond de 400.000.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl