Alexander Kristoff
NOS Wielrennen

Kristoff snelste na zinderend slot

Alexander Kristoff heeft de vierde etappe in de Ronde van Qatar gewonnen. De Noor was in Madimat Al Shamal na 189 kilometer koers de snelste in de sprint van een klein groepje. Mark Cavendish heroverde de gouden leiderstrui.

Edvald Boasson Hagen, die door zijn zege gisteren in de tijdrit de leiderstrui juist overnam van zijn ploeggenoot Cavendish, raakte op acht kilometer van de finish door materiaalpech achterop. Terugkeren bleek onmogelijk, aangezien de formaties van BMC en Lotto-Jumbo een moordend tempo onderhielden.

Kristoff snelste na zinderend slot

In de laatste kilometer voerde ook Katjoesja het tempo flink op om Kristoff in een ideale situatie naar de meet te brengen. Dat lukte; alleen Greg van Avermaet kon de Noor nog bijhouden. Op kleine achterstand passeerden ook Cavendish (vijfde) en Moreno Hofland (negende), voor wie Lotto-Jumbo arbeid verrichtte, de finish.

Boasson Hagen verloor driekwart minuut en zakte naar plaats vijf in het klassement. De Ronde van Qatar wordt morgen afgesloten met een vlakke rit over 114 kilometer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl