NOS Schaatsen

Bergsma kijkt toe bij 10 kilometer: het is niet anders

Bergsma begrijpt reserverol bij ploegenachtervolging

Voor Jorrit Bergsma wordt het vandaag een rare dag bij de WK afstanden. De 10.000 meter, 'zijn' afstand, wordt verreden, maar de titelverdediger is er niet bij. De Fries wist zich eind december bij de NK afstanden niet voor Kolomna te plaatsen.

"Ik heb het geaccepteerd, het is niet anders", aldus Bergsma vanuit de schaatshal. Hij weet nog niet of hij er straks in de ijshal bij is. "Misschien kom ik even langs, misschien kijk ik in het hotel."

Hoe het podium er zonder Bergsma uit gaat zien, staat volgens hem wel vast. "Kooiman, Bloemen en Kramer. Alleen de volgorde weet ik niet. Sven is de man met de meeste ervaring, dus hij heeft de meeste kansen."

Ook geen ploegenachtervolging

Bergsma komt in Kolomna in actie op de 5.000 meter en de massastart. Bij de ploegenachtervolging ontbreekt hij ook, hoewel hij zich wel weer beschikbaar had gesteld. Bondscoach Geert Kuiper kiest bij de WK voor Jan Blokhuijsen, Douwe de Vries en Arjan Stroetinga.

Bergsma heeft daar vrede mee. "Geert is duidelijk geweest. Ik heb één keer de teampursuit gereden, in Heerenveen. De beste was in Inzell en dat was met deze formatie. Ik moet er nog aan werken om goed in de ploeg te rijden en begrijp zijn beslissing."

Overzicht WK afstanden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl