NOS Voetbal

Verbeek ziet 'overdreven Robben', Robben hoort 'Nederlands gezeur'

'Hij valt weer zeer overdreven'

Gertjan Verbeek en Arjen Robben zijn even geen vrienden. Bochum-coach Verbeek had na de 3-0 nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinales van de beker weinig goeds te zeggen over de Nederlandse buitenspeler, die bij een 1-0 stand een strafschop versierde. "Typisch Robben", aldus Verbeek.

Die strafschop leverde Bayern overigens geen doelpunt op (Thomas Müller miste), maar omdat Bochum-verdediger Simunek de rode kaart kreeg had het incident wel een doorslaggevende invloed op het duel. "Die kaart had helemaal niet getrokken hoeven worden", zegt Verbeek. "Ik vind het ook geen strafschop."

Verbeek: "Ik ken natuurlijk Robben. Als hij contact in de zestien voelt dan gaat hij liggen. Dat contact was er ook wel, dat kon iedereen zien, maar hij speelt de bal te ver voor zich uit. Het enige dat hij dan nog kan doen, is zich laten vallen en dat doet hij dan ook weer zeer overdreven."

'Typisch Nederlands'

Robben op zijn beurt was zich van geen kwaad bewust. Op de vraag of hij werd aangetikt, reageerde hij nog met een glimlach ("Denk je dat ik anders ga liggen?"), maar toen vervolgens werd gerefereerd aan het verleden waarin hij vaak beticht werd van het maken van 'schwalbes' reageerde Robben gepikeerd. "Kom op nou, dat is flauw. Dat is weer typisch Nederlands, lekker negatief lopen doen. Het was gewoon een strafschop, klaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl